درباره نشریه

پژوهشنامه کتابداری و اطلاع‌رسانی، دارای پروانه انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یک مجله علمی-پژوهشی است که نخستین شماره آن با همین نام منتشر شد. مالکیت مادی و معنوی این نشریه ادواری به دانشگاه فردوسی مشهد تعلق دارد. این نشریه از سال 1390 از نشریه «مطالعات تربیتی و روان‌شناسی» مستقل گردید. پژوهشنامه کتابداری و اطلاع‌رسانی به صورت دو فصلنامه منتشر می‌شود و به استناد مجوز شماره 105032/11/3/19 مورخ 1389/12/04 «کمیسیون نشریات علمی کشور» دارای اعتبار علمی- پژوهشی است.

چشم انداز و هدف‌ها

این پژوهشنامه در پی تحقق هدف‌های زیر است:

• ایجاد بستری مناسب برای انتشار نظریه‌ها، یافته‌ها و دیدگاه‌های علمی؛
    • گسترش ارتباطات علمی در میان پژوهشگران و خوانندگان؛
    • افزایش مشاهده‌پذیری و دسترسی مقاله‌های انتشاریافته در سطح ملی و فراملی؛
    • ارتقای سطح دانش و پژوهش در کشور؛
    • ترویج استانداردهای نشر ادواری‌ها در کشور.

مخاطبان اصلی

مخاطبان این پژوهشنامه را پژوهشگران، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، کتابداران، متخصصان علم اطلاعات، دانشجویان رشته‌ علم اطلاعات و دانش‌شناسی و نیز رشته‌های مرتبط (علوم رایانه، تعامل انسان-اطلاعات، ارتباطات، زبانشناسی، و مانند آن‌) تشکیل می‌دهند.

گستره موضوعی

پژوهشنامه کتابداری و اطلاع‌رسانی مقاله‌های اصیل و نوآورانه‌ای را می‌پذیرد و منتشر می‌کند که مرتبط با حوزه‌های زیر است: مباحث فلسفی و نظری در علم اطلاعات و دانش‌شناسی، آموزش علم اطلاعات و دانش‌شناسی، پردازش و سازماندهی اطلاعات، ارزیابی نظام‌های بازیابی اطلاعات (موتورهای کاوش، وبگاه، نرم‌افزار کتابخانه‌ای)، ارزیابی خدمات، مدیریت اطلاعات و دانش،  کتابخانه‌های دانشگاهی، کتابخانه‌های رقومی، مطالعات کاربران در اینترنت، الگوهای رفتار اطلاع‌یابی، سواد اطلاعاتی، کلان‌داده و داده‌کاوی، پژوهش‌های کیفی علم اطلاعات و دانش‌شناسی، مبانی نظری و اخلاق اطلاعات، تأثیر اطلاعات بر جامعه، تعامل انسان و اطلاعات و تحلیل رسانه‌های اجتماعی.

فرایند داوری مقالات در نشریه

1. ثبت مقاله توسط نویسنده در سامانه نشریه شامل تکمیل مشخصات نویسندگان، بارگذاری مقاله طبق قالب درخواستی نشریه، و نیز بازگذاری فایل‌های ضروری،
  2. اعلام نظر سردبیر، و هیأت تحریریه در ارتباط با مقاله،
  3. برگرداندن مقاله به نویسنده به منظور برخی اصلاحات ساختاری (در صورت لزوم) و یا تکمیل و ارسال فایل‌های لازم،
  4. ارائه مقاله به 2 داور متخصص در زمینه موضوعی مقاله،
  5. بررسی مقاله و اعلام نظر توسط داوران به همراه تکمیل فرم ارزیابی و اطلاع به سردبیر در خصوص کیفیت و کمیت مقاله. در این مرحله سه حالت ممکن است پیش آید:

الف) درصورت رد مقاله توسط 2 داور، مقاله از فرآیند داوری مجله خارج و به نویسنده اطلاع داده می‌شود،

ب) درصورت درخواست بازنگری کلی یا جزیی مقاله از طرف داوران، مقاله به منظور بازبینی و اصلاح به نویسندگان برگشت داده می‌شود.

ج) اگر داوران در فرصت مقرر داوری را انجام ندهند، دوباره مقاله به داوران جدید ارسال خواهد شد.

1. ارسال مجدد مقاله تصحیح شده از سوی نویسندگان به همراه درج جدول پاسخ به سؤالات داوران (حداکثر دو هفته) در ابتدای مقاله،
  2. ارسال مقاله تصحیح شده به ارزیاب نهایی جهت بازبینی مقاله،
  3. ارائه نظر نهایی داوران مبنی بر پذیرش یا رد مقاله،
  4. تأیید فرآیند داوری توسط سردبیر یا اعضای هیأت تحریریه،
  5. در صورت رد مقاله، به نویسنده اطلاع داده می‌شود و در صورت پذیرش مقاله به مرحله بعدی و ویراستاری می‌رود،
  6. مدت انتظار مقالات در نوبت چاپ بستگی به تعداد مقالات تأیید شده دارد.

لازم به ذکر است در کلیه مراحل بررسی مقاله، نه نویسندگان از اسامی داوران و نه داوران از اسامی نویسندگان مقاله مطلع خواهند شد. هم‌چنین تلاش می‌شود کلیه مراحل پذیرش و یا رد مقاله، از زمان تحویل فایل‌های کامل مقاله، حداکثر بین 8 تا 10 هفته طول بکشد.

سیاست دسترسی آزاد

مقالات پژوهشنامه کتابداری و اطلاع‌رسانی با هدف گسترش آزادانه دانش در سطح جهان، به صورت آزاد و بدون دریافت هزینه از خوانندگان، در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

هزینه انتشار مقاله در نشریه

در حال حاضر در تمام مراحل دریافت، ارزیابی، پذیرش و انتشار مقاله در نشریه هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌شود.